Sesongen:
15.juni-30.sept!

Tid:
09.00 – 16.00

Varighet:
Ca. 6 timer

Antall deltakere:
4-22

Pris:
Voksen KR 595
Barn (9-16) KR 395

Møteplass:
Lapphaugen Turiststasjon

Inkludert i prisen:
Kaffe / te. (Ta med din egen mat)
Historiefortelling om samisk kultur og joik
Seremoni


Bestilling senest kl 16.00 to dager før avreise

Booking:
Ronald Kvernmo +47959353555
rkvernmo@online.no

Bli med en tur til en samisk offerplass, sammen med en samisk sjaman. Turen tar 6 timer, og går gjennom myrer, gjennom fjellterreng og over en elv. Turen i seg sjøl er både en vandring gjennom arktisk landskap og sjelens landskap. Når vi kommer fram får vi møte kraften fra Den Hellige Stein. .

Samene vandrer mellom innland og kyst, mens de følger reinflokkene sine. Vandringen er lang og tung, ofte gjennom våt snø, eller sprengkulde. Denne turen blir gjennomført to ganger i året. På våren går de til kysten, og på høsten drar de tilbake til innlandet. På veien passer de en del fantastiske naturformasjoner, og ikke minst hellige steder. En slik hellig plass finnes i nærheten...
 

Turen dit går gjennom myr, over stein og over en elv. Vi går dit på sommerføre, eller på ski på vinterføre. Det er en ørliten fysisk utfordring å komme seg til offerplassen, men den største utfordringen er av mental art. Når du vandrer innover fjellheimen, har vi med oss en samisk sjaman, som også leder oss gjennom en sjelevandring, der vi må ruste oss til å møte kraften fra Den Hellige Stein. .

Når vi kommer fram, tar vi først en liten kaffepause, og deretter forteller sjamanen om hvordan samene har brukt offerplassen gjennom århundrene. Til slutt blir det en seremoni, der du sjøl kan føle kraften fra Den Hellige Steinen, og ikke minst de samiske naturåndene som er på stedet. .

Det er viktig å vise respekt for offerplassen. Man opptrer lavmælt og rolig. Søppel og sigarettsneiper kan selvfølgelig ikke kastes i naturen, og i hvert fall ikke i nærheten av Den Hellige Stein .

Bekledning: Høge vanntette støvler eller fjellsko. Ta med ekstra klær og ikke minst regntøy. Steinen ligger ved foten av Harvvesčohkka (Regnfjellet)

Anbefalte innlegg