Bli med på tur til en samisk offerplass, sammen med en samisk sjaman. Turen tar 6 timer, og går gjennom myrer, fjellterreng og en elv. Selve turen er både en vandring gjennom arktiske landskap og sjelens landskap. Når vi ankommer vil vi møte kraften til Den hellige stein.

Samene vandrer mellom innlandet og kysten mens de følger reinflokkene sine. Vandringa er lang og vanskelig, ofte gjennom våt snø eller kuldegrader. Denne turen gjennomføres to ganger i året. Om våren drar de til kysten og om høsten vender de tilbake innover landet. Langs veien passerer de flere fantastiske landskap, for ikke å snakke om hellige steder. Et slikt hellig sted kan finnes i nærheten. 

Turen dit går gjennom en myr, over stein og elv. Vi drar dit under sommerforhold. Å komme til offerstedet er en liten fysisk utfordring, men den større utfordringen er mental. Når du vandrer gjennom fjellet, tar vi med en samisk sjaman som også leder oss på en sjelevandring hvor vi lærer å ruste oss til å møte den hellige steins kraft.

Når vi ankommer tar vi først en liten kaffepause, og etterpå forteller sjamanen om hvordan samene har brukt offerstedet gjennom hundrevis av år. På slutten vil det være en seremoni der du kan føle kraften i Den hellige stein for deg selv, for ikke å snakke om de samiske naturåndene som holder til på stedet.

Det er viktig å vise respekt for offerstedet. Man opptrer stille og fredelig. Søppel og sigarettstumper kan ikke kastes i naturen, og i hvert fall ikke i nærheten av Den hellige stein.

Klær: Høye vanntette støvler eller fjellstøvler. Ta med ekstra klær og regntøy. Steinen ligger i bunnen av Harvvesčohkka (Regnfjellet/Regnfjellet) 

Sesongen:
15.juni-30.sept!

Tid:
09.00 – 16.00

Varighet:
Ca. 6 timer

Antall deltakere:
4-22

 

Møteplass:
Lapphaugen Turiststasjon

Inkludert i prisen:
Kaffe / te. (Ta med din egen mat)
Historiefortelling om samisk kultur og joik
Seremoni


Bestilling senest kl 16.00 to dager før avreise

Bestilling:
Ronald Kvernmo +4795935355


Bestill en tur nå!

Anbefalte innlegg